perjantai 30. lokakuuta 2015

Lapanen sai Myssyn

Niin vaan tuli se päivä, kun Lapasen, Humunpentusen, oli aika ruveta lehmäksi, poikia siis ensimmäisen kerran...

Jossain alkupään blogitekstissä kerroinkin Lapasen emästä, Humusta.. Kerrottakoon lyhyesti, jollei joku sitä tekstiä koskaan lukenut, että Humu oli eläessään tämän tilan Kuningatar.. Oikeasti pelkäsin sitä, kuollakseni. Siihen asti, kunnes päästiin jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen, että ollaan ja eletään vaan mahollisimman kaukana toisistamme, niin maailma on ihan muksa paikka elää. Sillonhan se synty tämä Marden pikku kakkiainen, Humunpentunen.. Jonka nimeksi laiteltiin Lapanen siinä toivossa, ettei tämä emäänsä nyt sitten tulisi.. 

Tuossa isännälle kerroin, että on alkanu ehkä olla sellaista Humun oiretta, ku Lapanen välillä laitumella ei vaatinu rapsutuksia, vaan alko mulle pullistella siellä jotain. Ei sillee pelottavasti niinku emänsä aikoinaan, mutta pullisteli kuitenkin. 

Poikimisen jälkeen jäin seurailemaan sen touhuumista siinä vasikkansa kanssa, jonka nimeksi sitten tottakai tuli Myssy. Naapurina poikimista odotteleva Anarkisti kun tupsahti liian tungettelevasti siihen nuuskuttelemaan, mie näin sen.. Humunlaisen. Sen niska köyristy, ja katse oli niin Humumainen.. Enkä ollu ainoo, joka sen näki. Isäntä näki sen saman. 

Jänskätti vähän paljon, miten se lypsyjuttu sitte sujuu.. Humu, ku ei ollu ihan mutkattomin siinäkään hommassa. Vaan toista se oli Lapasella.. Oltiin niin ilosia, kuinka hienosti se vaan Oikkupeikkoon asteli ja seistä napotti lypsyn ajan siellä, ku vanha tekijä, siis sellanen ei-humunlainen. Ja se on vaan jatkunu, että Lapanen vaan käy lypsyllä kiltisti ja hienosti.. (Olen mie sitä muistanu kovasti kyllä kehuakkin, saattanu jonku napusen saaha enempi kaukaloonki kiitokseksi)

Vähän se on sellainen etäisempi eläjä, niinku emänsäkin oli. Kyllä se tulee hupatuksia kuuntelemaan, mutta on kuitenkin sellainen omantiensä kulkija. Kaipaa etäisyyttä, muttei kuitenkaan ala pullistelemaan tai mittään onneksi. 

Ehkä se nimi autto asiaa, ja Lapasesta tuli oikein kiva ja kiltti lehmä.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti