perjantai 23. lokakuuta 2015

VIP kohteluako?

Päässä pyörii taas niin monen monituista ajatusta, mistä voisin kirjottaa.. Tulis vaikka kuinka mahottomasti tekstiä, ku vaa antasin tulla.. Vaan koitan nyt valkata ajatuksistani jonkinsortin jutunjuuren.. 

Yks ilta jo kuumotteli näppistä kirjotella ajatuksia eräästä uutisesta, jonka iisalmen sanomat tarjoili.. Vaan en kovin kehtaa alkaa pahimmassa tunnemyllerryksessä kirjotella, ku mielessä on vaan kasapäin painokelvotonta tavaraa, ja on selvääkin selvempää, mitä sitä ylejään sellaisista uutisista kaikki on mieltä. Kaivelkoon, ketä kiinnostaa, otsikko meni jokseenkin  näin, että tilallista uhkaa elinikäinen eläintenpitokielto, ja oliko kuuskymmentä vai seittemänkymmentä elukkata menis valtiolle.. Kirjotteleppa sellaisesta sitten jotain, ku tunteet menee järjen edellä, ja teksti olisi sen mukaista... Jätin kirjottamatta.. Niin paljon tunteita, ajatuksia, kysymyksiä, ihmettelyä, eikä se kirjottamalla siitä miksikää muuttuis..

No mutta, mennään tähän VIP juttuun.. Toisinaan noi ensikot on sellasia pölhäkkeitä, että ne ei oo oikee muistanu käyä lypsyllä.. Jotenkin tuo lehmäksi siirtyminen on niille sellasta tutkimusmatkailua ja hengailua, että siinä ei aina päällimmäisenä ole lypsyhommat mielessä.. Niie ilmeetkin kertoo, et ne on vähän kuutamolla koko elämästä. Ja ku pölähän aamu tai iltahommille, ne poloset havahtuu, että kylläpä tissilöitä pakottaa, et pitäskö tästä ihan lypsylle kipasta, ku tuo eukkoki tuolla kolansa kanssa viuhtoo portin luona.. Oikkupeikon luona on ruuhkaa... Eikä nää ensikot oo sellasia röyhkimyksiä, ettäkö lähtis noitten muitten ohi sinne tunkemaan, ovat ennemminkin jotain hiton pikkupissiksiä, jotka haluaa VIP palvelua.. Napottaavat siinä takakierron portin luona, et haloo palvelija, me ei päästä lypsylle, ku nuo kaikki vanhat mammat notkuu tossa eessä!! DOO SOMETHING!! Ja miehä oon tehny.. Avannu arvon leideille portin, ja ne on päässy ohituskaistaa suoraa lypsylle.. Tänä aamuna niin tajusin tulleeni totaalisen höynäytetyks tässä hommassa.. Koska tajusin tarjoavani tätä palvelua AIVAN LIIAN USEIN! Siellä on Kaktus, Kerttu, Kaura, Kartsi, Krey rivissä hittolainen oottamassa minnuu! Kaura siis AINA tunkemassa takakiertoon vaikka väkisin. Oli lypsylupaa tai ei. No, tänä aamuna tää kuvio välähti mieleen niin selkeenä, ku Kerttu ootteli siinä portin takana.. Tuli niin kusetettu olo.. Taas vietiin emäntää ihan kuusnolla.. Portti aukes tasan Kreylle ja Kamillalle, eri puolelta ku normaalisti noille Vippityypeille. Nää siis on aatellu, että tää homma kulkee niin, et Marde tulee navetalle, ni päästään koko joukko suoraa lypsylle, ku vaan älytään mennä siihe portille näyttämään siltä, et nyt on pakko pakko pakko päästä... Ei rasittavaa jonotusta, vaan suoraa lypsylle.. Ja pah. Nyt loppuu palvelu tältä osin. Piste. 

Mitäs sille potilaalle kuuluu, joka oireili vähä saattavan halvaantua? No Jätti on oikein ok.. Eilen meillä oli isännän kanssa ihan hulvattomat hommat, ku varoiksi haluttii antaa suun kautta sille vähä nestemäistä kalkkia.. Korvanpäät oli himpun viileän oloiset, vaikka muuten oli ihan tomerana.. Jättihän ei ollu tietenkää asiasta ihan samaa mieltä, ettäkö tässä vielä jotain mömmöjä tarvihteis.. Ja siitähän tuli lähinnä hauskat navettavideot matskua koittaa se jättiläinen sovitella parteen edes puoliksi, kun päätti jo kättelyssä, ettei todellakaa ole niin tyhmä, et tekis tän meille mitenkää helpoksi.. Pää heilu niin kovin, ja kun sillä on ne himputin sarventöpsykät, ni eihä siitä meinannu tulla yhtää mittää, ku pelkää että se on kohta sarvi ohtalohkossa, ku heiluu niin kovin. Periksihä myö ei annettu, vaa lopulta se irvisteli sen litkun ällöä makua.. 1-0 meille..

Sellaisia hommiloita tälläkertaa.. Ja toisella kertaa lisää..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti