torstai 16. huhtikuuta 2015

Tilavaatimuksia...

Ajankohtaista on nämä hyvinvointitukiasiat.. Niitä haetaan parhaillaan ja tilalliset pähkäilleet tahoillaan, mihin kukakin rohkenee sitoutua. Meilläkin oli sellainen tuumailutuokio tuossa neuvojan kanssa...

Tuli puhetta vasikoiden pito-olosuhteiden parantamisesta, ja siihen liittyvästä tilavaatimuksesta. Mikäli siis haluaa valita sen vaihtoehdon. Arvelin, että kiristyneiden vaatimusten vuoksi, en ehkä uskalla lähteä sellaiseen sitoutumaan. Käytännössä tämä siis tarkoittaa sitä, että jos vaikka muutoin vasikoilla olisikin tuon vaaditun verran tilaa, niin voisi tulla eteen tilanteita, jossa nämä ehdot eivät täyttyisi. En tiedä kiinnostaako teitä, minkä verran se sentteinä on. Joten ohitan tämän asian, koska se ei nyt ole olennainen tässä asiassa, mikä tämän kirjoituksen ajatus on sinänsä, vaikka erittäin vahvasti siihen liittyykin.

Mitan kanssa on karsinat mitattu, ja laskettiin sitten montako eläintä kussakin karsinassa olisi sopiva määrä, jotta nuo ehdot täyttyisi. Tässä kohtaa meikäläisessä kai heräsi jokin hippiäinen, kun olin aika pöyristynyt siitä määrästä, mikä noissa karsinoissa voisi tuon tuen puitteissä pitää. Ne määrät oli mielestäni aivan liikaa. Ja minä olen mieltänyt, että näillä voisi olla tilavampaakin... Ja kiirehtinyt aina väljentämään.. Arvellut, että entisajankin löyhemmillä vaatimuksilla näitä olis ihan liikaa kussakin karsinassa.. Ja pah. Eläimet voisi noiden vaatimusten puitteissa pitää itseasiassa ihan älyttömän ahtaissa oloissa!?!?

Että kyllä, tuohon sitoudutaan ja niissä maksimi määrissä tulee olemaan helppo pysyä. Johan sen järki sanoo, milloin alkaa olla ahtaanlaista. Ja minun järki sanoo sen jo paljon aiemmin, kuin tarvihteis.

Käytännössä... Meillä juottopuolella SAISI olla kahdeksan vasikkaa... Montako siellä on? Tällä hetkellä neljä..

Tiedän, että moni tilallinen saattaa tästä kirjotuksesta tuohtua, mutta nämä on vain minun näkemyksiäni, ja niitä ajatuksia, joiden pohjalta toimin omassa navetassani. Enkä tällä arvostele muiden tapoja toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti