maanantai 21. syyskuuta 2015

Maanantai...

Jonkinlainen mielenilmausko lie menossa lehmälandian asukeilla... Joka sannoo, että lehmät lypsää vähemmän, jos luuhaavat ulkona tai ettei kierto robotilla pelaa, jos lehmät luuhaa ulkona, niin lienee ainakin näiden pölöhöjen osalta väärässä..

Oon sillee loivasti koittanu nyt sopeuttaa lehmäsiä tulevaan kylmään vuodenaikaan, talveen, pakkaseen.. Siihen, ettei sillon siellä pihalla makoile kukaan koko päivää ja ainakaan yötä.. Tästäkös osa porukasta on vissii suivaantunu.. Oikkupeikon ohikulut ailahtelee, viiveitä alkanu ilmaantua.. Maitomäärät ei oo ihan sitä mitä oli vapaan ulkoilun aikaan.. Ei ollu tätä ongelmaa, ku portti oli ulos auki yölläkin.

Eetla ja Ellu varsin tuntuu ottavan raskaasti tän kamaluuden, portin siinä ulosmenoreitillä yöaikaan tukkimassa tien tähtitaivaan alle köllöttelemään. Turhaan koittaa selittää, että koko lehmäjengi suuttuu ja suivaantuu totaalisesti, jos sattuukin talvi iskemään jotenkin yllättäen, ja joudutaan siirtymään rajatumpaan ulkoiluun, että tää on sellasta vähän kerrassaan ulkoilun rajottamista.. Mutta sinne ulos nyt hyväntähen kuitenkin päivällä pääsee! Kaikenlisäks on ollu kamalan sateista ja kalseeta, eikö nyt vois makoilla sisällä kuivassa ja pehmeessä, käyä syömässä ja lypsyllä ja sillee, yöaikaan edes.. NO EI! Jos ei päästä ulos, ei muute mennä lypsyllekkää... Nih.. Sitä mieltä on Eetla tästä touhusta. Josko se tuosta leppyy... Ellu sentään käy vielä lypsyllä ja katselee portin luona haikeena ulospäin, se ku makoilis siellä vaikka niskaan tulis mitä lumipalloja, vettä, räntää taivaan täydeltä.. Siinä virtaakin sellanen suomalainen veri, jotain suomenkarjaa siihen on sotkettu.. Ja sen huomaa tuosta sen olemuksesta, joka ei hätkähdä muuttuvia keliolosuhteita.. Siellä se maata möllöttää aina samoilla kohti ulkona..

Jos oli tuossa haastetta noiden ensikoiden kanssa, niin kaikesta päätellen alkaa homma olla hallinnassa ja Oikkupeikko saanu kaikki lumoutumaan itteensä, tai jotain.. Ainakin suurimman osan.. Kaikki luuhaa siellä herkuttelemassa ihanan aktiivisesti! Niin se vaan isompiki hutkulauma oppii ajastaan... Koville tuo otti kyllä jo välillä meillä immeisillä.. Loppu hyvin kaikki hyvin, joten eiku seuraavia ensikoita oottelemmaan lypsyhommiin.. Näin tuossa totesin tapahtuneen...



Maitotoimitus vasikoille, lähettäjä HELUNA


Laiskuuden multihuipentuma?



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti