lauantai 14. toukokuuta 2016

Kuka sen päättää?

Kaikenlaisia sitä voikin ihmiselle mieleen juohtua.. Mutta enivei.. Tosi tosi usein aamunavetalle kammetessa totean, että alkaa ihme hinku kaikilla ulos.. Nehän vois sinne mennä vaikka millon vaan, mutta miks just sillon? Ja kuka sen päättää? Koska se vyöry lähtee aina liikkeelle jostain. Joku nousee ja kohta toinen, kolmas, neljäs ja niin edelleen.. En oo vielä tähän päivään keksiny kuka sen päättää, että nyt myö tytöt mennää ulos.. No joo o, jo on mietintämyssyt ihmisellä.. Ja köyhä elämä, ku tuommosia pittää pohtia.. Pyh. Elän kyllä erittäin rikastuttavaa elämää, kuka muu muka saa edes päähänsä moisia, ku ihminen, jonka ympärillä sattuu ja tapahtuu yhtä ja toista joka ikinen päivä.. No niin tai näin, kieltämättä on käyny mielessä sekkiin, että entäs jos se olenki minä? Tietämättäni, tajuamattani? Että ne aamutuimaan näköhavainnon saatuaan suurenmoisissa pääkopissaan miettii, että "ei jumal***, se on taas täällä! Nyt ulos ja äkkiä, enneku se alkaa taas laulamaan!!".. Ja siitä se vyöry sitte lähtee...

Monenlaista sitä on eläessään ennättänykki pohtia.. Ja tähän ehkä jollain tavoin liittyen, ennen, ku ajelin työkseni taksia. Tuossa liperin peltoaukeilla syksysin ku niitä valkoposkihanhia hengaili satapäin, mietin sitäkin, kuka saakeli sen nyt sitte päättää, että nyt puluset lähettii.. Koska ne vaan yhenäkin päättää lähtee, ja koko lauma on lennossa hetkessä. En löytäny vastausta, enkä löydä tuohon lehmäjuttuunkaan.. Joten tutkimukset jatkukoon pitkälle tulevaisuuteen... Eläinten sielunelämä jos mikä, rikastuttaa elämää ihmeellisesti!

Ihmeellistä se osaa olla kommunikointi meillä ihmisilläki.. Isännän kanssa harrastetaan sellasta -lue mun huulilta ja käsimerkkilöistä-. Kamalasti koitan esittää vähä niikus pantomiimina mitä haluan sen tekevän, samalla muka puhelen sille ylisuurin elkein, ku se istua napottaa traktorissa ja mie törötän millo missäki. Voitte kuvitella miltä se sitte näyttää, ku koitan kertoa, että nyt pittää tulla kaveriksi siementämään... Toimiiko se? No vaihtelevalla menestyksellä.. Ainaki se tulee pois sieltä traktorista kysymään, että mittee mie oikeen heilun ja huijon..

Tässä tunnelmia navetalta..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti