maanantai 15. helmikuuta 2016

Valmistautumista...

Liljalellipennun ja Kerman ja Lutukankin odotettu poikimapäivä senku lähenee.. Lutukka vaa tuli otettua pikkase etuajassa sisälle jo aikoja sitte, vaikkei ois kyllä tarvinnu. Tuo kolmikko on niitä Brown Swissi sekulia.. Risteytelty ties mistä, ja liekkö kolmannen polven risteymiä jo vai toisen.. Tänää oli aika ottaa Kerma ja Lilja ulkopihatolta navetan puolelle valmistautumaan.. Melkeinhän seki meni niinku meinattiin.. Ensinnä meinattii, että saadaan myö ne siitä eroteltua toisista kujoselle, joka vie sitte laitumen puolelle, pääseevät sieltä sitte lehmäaitaukseen ja navettaan ja silleen.. Vaan toisenlaiset oli suunnitelmat.. Siinä ne pariin otteeseen veteli vähä suuntaan ja toiseen koko porukka, joten päätettiin teljetä ylimääräset sitte pihattoon, että saadaan Lilja ja Kerma ottaa oikee suunta.
Ottivatkin, ja myö myhäiltiin, et eiku vaa lähetää aukoo lehmäaidan porttia leideille.. Siellä ne jo napottiki portin luona, vaan ku vihon viimein sain kahlattua portille asti, päättivät painella takas sinne mistä tulivatkin.. Isäntä traktorilla niitä husimaan uuestaa oikeeseen suuntaan.. Kohtahan sieltä näky Lilja.. Kerma..... Ja Lumikki... Se siitä myhäilystä.. Lumikki oli päättäny hypätä aidan yli Lillukan ja Kerman perään..
Melko mutkattomasti ne siitä sitte hilpas lehmäaitaan ja lehmäjengin "avustuksella" perille navettaan.. Ehkä me huomenna tai joskus saadaan Lumikki ajeltua Purkalla sitte takas ulkopihatolle... Oli se sen verra heikkohermosen olonen, ku tarjottiin sille kyytiä, että rauhottukoonsa nyt huomiseen ainakin..

Eilenhä tuo oli ystävänpäiväkin.. Yhtä ystäväpolosta siinä iltasella sitte eläinlääkärin kanssa hoieltiin.. Kamalan urakan teki Illukkadallukka, ku kaks vasikkaa punners maailmaan lauantaiaamuna.. Vaan olis voinu käyä Napsulle huonosti, jollei ollu siinä tarkkailee tilanteita.. Nipsu sieltä kyllä synty ihan iteksiään, vaan Napsu päätti tulla peba eellä.. Vetohommiksi se meni, onneks tupsahti helposti pois. Helposti kuoleevat, ku vikoperin tulee.. Noh, Nipsu ja Napsu voi oikeinkin loistavasti, vaan Illukkadallukalla alko halvausta tehhä.. Näin sen jo sen katseesta ja korvanpään kokeilu sai jo soittelee eläinlääkäriä mestoille. Kyllä sen vaan näkee, että kaikki ei oo niinku kuuluu. Ja tarpeen se eläinlääkärin kutsuminen olikin, lääkekuurille joutu, kun tulehusta tekee kohtuun ja sen tiimoilta sitte halvauksenalkuakin.. Hirvee huoli edelleen, vaikka voihan se paremmin. Silti, se osaa olla ailahtelevaa tuo vointi. Hetken on parempi ja kohta ties vaikka pahempi.. Herkästi soittaa eläinlääkärin uudelleen.

Aivan ihastuttavia pikkusia nuo Nipsu ja Napsu!!

Jentteriä ootellaa poikivaksi tässä ihan än yy tee kohta puolin, haaveissa ees muutama yö, ilman heräilyjä enneku tuo Lilja, Kerma, Lutukka poikimisputki alkaa.. Isäntä viimeyöksi jo viritteli makkarin telkkariin livekuvat navetalta, että emäntä saa vaa silmiää raotellen kahtoa tilanteet.. Toisen kameran kanssa onki ollu riesaa, ku ei oikein yöaikaan meinaa aueta.. Siinä on tullu sellanen tunne, että noppeemmin ois tilanne nähty, jos vaikka kävis siellä. Tai laittas tietokoneen päälle ja kahtelis toisesta kamerasta. Vaivalloista unenpöpperössä. Mut olipa yöllä mukava, ku herätys soi, ni senku vaiensin sen, kahoin telkkaria, ja laitoin silmät vaa kii..

Josko se nyt enne yötä sen vasikan sais tehtyä, vähä se sen olonen on ollu koko päivän..

Tuossapa meidän kuningatar Justiina.. Tarkkailupaikalla.. Kovasti on kasvanu ja viisastunu..






1 kommentti:

  1. Toivottavasti poikimiset sujuvat mallikkaasti ja ajoittuisivat keskiyön sijaan ihan työajan puitteisiin :)

    VastaaPoista